Saturday 31 March 2018

real yakuza tattoo

Înainte să vorbim despre tatuajele yakuza, ar trebui să aflăm câteva lucruri despre organizaţie.
Teoriile cu privire la originile grupării sunt mai multe. Una ar fi legată de faptul că membrii yakuza erau foştii samurai rămaşi fără stăpân, numiţi şi rōnin. Printre ei existau kabukimono sau cei nebuni şi hatamoto yakko sau servitorii shogunului. Aceste persoane se îmbrăcau foarte ciudat, vorbeau vulgar şi agresau oamenii just for fun sau pentru a beneficia de diverse foloase. Probabil era vorba de un fel de taxă de protecţie.
Pe de altă parte, cele mai moderne grupări yakuza se impart în bakuto – jucători de jocuri de noroc, şi tekiya – neguţătorii ambulanţi. Pentru că jocurile de noroc erau ilegale pe vremea aceea, cei ce făceau parte din bakuto erau comunitatea de cea mai joasă speţă. În fapt, numele yakuza vine de la un joc de cărţi. În japoneză, ya – 8ku – 9 şi za – 3 iar semnificaţia este în contrapartidă cu Blackjack-ul, Oicho – kabu. Dacă la Blackjack obiectivul este să faci 21, la Oicho – kabu cea mai mare valoare este 19. 8, 9 şi 3, adunate, dau 20, adică o carte de joc fără valoare. Iar Yakuza nu are valoare în societate.
Tatuajele
Primii care au introdus obiceiul tatuajelor au fost tot cei care au dat şi numele grupării. În general membrii yakuza îşi tatuau câte unu inel negru în jurul braţului pentru fiecare crimă comisă. Cu timpul, aceste inele au început să reprezinte simboluri ale puterii. Treptat, mafioţii au început să se tatueze din cap până în picioare cu simboluri ale clanurilor din care făceau parte, aceste tatuaje reprezentând dovezi ale tăriei de caracter.
Mulţi membri au tatuaje pe tot corpul, cunoscute în Japonia sub numele de irezumi. Acestea sunt considerate a fi mână – sigiliu care, de obicei, se desenează cu cerneală, introducându-se sub piele cu ajutorul stimulilor non – electrici. Acestea sunt băgate în piele punct cu punct, cu ajutorul unor instrumente speciale şi a unor ace din bambus sau din oţel ascuţite. Procedura este una foarte costisitoare şi uneori poate dura chiar şi ani de zile, până la finalizarea operei.Când membrii yakuza joacă Oicho – kabu cu alţi membrii ai clanurilor, îşi scot cămăşile pentru a-şi afişa tatuajele. Acest
ea sunt puţinele ocazii în care îşi arată reciproc tatuajele. De regulă ei le ţin ascunse în public. Plus că tatuajele yakuza de pe antebraţe şi de pe piept nu acoperă în întregime pielea. În cazul celor de pe antebraţe, acestea se opresc undeva la 6 – 7 centimetri de încheietură, sau chiar mai mult, tocmai pentru a putea fi acoperite cu uşurinţă de haine. În cazul celor de pe piept, ori există o porţiune de piele neacoperită de sus până jos, tatuajele fiind dispuse pe stânga şi pe dreapta corpului, ori porţiunea de piele de sub gât este lăsată liberă.
Atât pentru astăzi. Data viitoare vom vorbi despre modelele ce se regăsesc în marea majoritate a tatuajelor membrilor Yakuza.


No comments:

Post a Comment

Va plac tatuajele?ce fel de tatuaje?